Woordenschat thema Lente

foto pasenWoordenschat thema Lente.

Het is lente! Het zonnetje schijnt en we trekken er massaal op uit.

Misschien heeft u de lente al in huis gehaald met  behulp van leuke accessoires of bloemen?

Op school gaat uw kind aan de slag met het thema Lente/ Pasen en is de klas gezellig gemaakt in het thema. Ook bij de logopedie volgen we het thema.
We hebben de praktijk versierd en zullen u tips geven hoe u ook thuis aan de slag kunt met het thema.
Bij het uitbreiden van de woordenschat verbinden we nieuwe woorden aan reeds bekende woorden. Hebben kinderen een kleine woordenschat dan kunnen we minder bekende woorden gebruiken om nieuwe woorden aan te leren. Een grotere woordenschat is dus belangrijk. Hoe meer woorden een kind kent des te meer woorden er aangeleerd kunnen worden.

Hoe kunt u uw kind helpen? Door aan te sluiten bij de thema’s van school en de logopedie.

Wij hebben op pinterest een bord voor u aangemaakt met diverse knutselideeën met het thema Lente/Pasen. Tijdens het knustelen kunt u vertellen wat u doet en natuurlijk samen het mooie eindresultaat bespreken. Zo gebruikt u heel veel nieuwe woorden en breidt u tijdens het knutselen de woordenschat ongemerkt uit.

U kunt natuurlijk ook samen een woordweb maken met het thema Lente. Verzin verschillende woorden die met het thema te maken hebben. U kunt hierbij inspiratie halen uit de accessoires thuis of neem het vel mee en trek er samen op uit. Schrijf alle woorden op die u buiten tegenkomt die met het thema te maken hebben of maar er mooie tekeningen van.bloem met woorden lente

Weer thuis? Vul dan de woorden in op de computer  op de website van wordle. Een andere aanrader is de website van Taxgedo waarbij u een vorm kunt maken van de woorden.  Maak met behulp van deze websites een mooi kunstwerk met de verzamelde woorden. Uitprinten, inlijsten en geef het kunstwerk een mooie plek om het samen nog eens te kunnen bespreken.

Zoals eerder vermeld kunt u op onze pinterest pagina terecht voor knutseltips, maar vergeet de website van juf Sanne niet. Juf Sanne heeft een mooie verzameling met allerlei woordkaarten en knutselwerken.

Heeft u samen met uw kind iets moois gemaakt? Maak er een foto van en mail het naar info@logomedia.rvtest.nl. Wij maken dan een collage van alle inzendingen zodat u ook andere ouders en kinderen kunt inspireren!

Veel plezier!

Rensje, Elisabeth en Chantal