Wat is Logopedie?

Upload Image...

Wat is Logopedie?

Logopedisten houden zich bezig met allerlei stoornissen op het gebied van communicatie bij zowel kinderen als volwassenen.Wanneer er problemen zijn in de communicatie dan kunnen er beperkingen optreden in het sociaal-emotioneel functioneren. Het is dan lastig om contact te maken met anderen en gevoelens te uiten of te verwerken. Ook het opnemen en verwerken van informatie kan moeizamer verlopen met als gevolg dat er bijvoorbeeld leerstoornissen kunnen ontstaan.

Er zijn vier behandelgebieden binnen de logopedie: taal, stem, spraak en gehoor. Deze behandelgebieden bestaan weer uit verschillende deelgebieden. Bij taal kunt u denken aan de moeilijkheden die jonge kinderen kunnen hebben met de te verwerven taal, maar ook aan een oudere die door medische klachten problemen ervaart met de al verworven taal. Bij gehoor kunt u denken aan gehoorklachten, maar ook aan klachten met betrekking tot de verwerking. U kunt dus voor heel veel klachten bij de logopedie terecht. Alles wat namelijk te maken heeft met het begrijpen en uiten van gesproken en geschreven taal is onderdeel van het werk van de logopedist.

Wij hebben ervoor gekozen om ons te specialiseren in een aantal deelgebieden. Wij vinden dat dit namelijk de kwaliteit van de behandeling ten goede komt. Op onze website kunt u lezen welke deelgebieden in onze praktijk behandeld worden.

Film Logopedie Loont
Om meer bekendheid te geven aan logopedie is de volgende film gemaakt. U krijgt meer inzicht wat de logopedist kan betekenen.

Folder Wat is logopedie?

Upload Image...
Upload Image...

Links:

Wij kunnen u aanbevelen de website logopedie.nl van de NVLF te bezoeken voor meer informatie over logopedie.

Upload Image...