Een gelukkig nieuwjaar!

VuurwerkEen gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen u een spraakzaam 2015!

Een nieuwjaar vraagt om een terugblik naar het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het nieuwe jaar.
Het afgelopen jaar heeft voor ons in het teken gestaan van een verdere ontwikkeling van onze kwaliteit. Onze kwaliteit van de behandelingen, maar ook de kwaliteit van onze organisatie.

We hebben vlak voor de kerstvakantie met een aantal cliënten het jaar 2014 geëvalueerd met behulp van de vragen:

Vragen voor kinderen over 2014Soms kregen we verrassende antwoorden! Het is ook goed om zelf deze vragen eens door te nemen en deze vragen te gebruiken voor een lijn voor het nieuwe jaar.

Wij hebben ook nagedacht over de vragen en we willen toch een aantal antwoorden met u delen:

Wat vond je dit jaar het allerleukst?
Wij vonden het contact met onze cliënten het allerleukst. Het was gezellig, grappig, emotioneel en helaas soms ook verdrietig. Toch overheerst het positieve gevoel omdat het voor ons een eer is om het vertrouwen van onze cliënten te krijgen om alle ervaringen te delen.

Op wie heb je dit jaar het meest gemopperd?
Helaas hebben we gemopperd op de zorgverzekeraars. Slechts een klein deel van de zorgverzekeraars is bereid om tegenover een goede kwaliteit een goede financiële beloning te zetten.

Wat heb jij dit jaar gedaan waar je trots op bent?
We zijn op heel veel dingen trots. We zijn vooral trots op de vooruitgang (soms heel groot en soms klein) die onze cliënten hebben geboekt. Soms zagen we een hele kleine vooruitgang op bijvoorbeeld de taalontwikkeling, maar zagen we tegelijkertijd een enorme sprong sociaal-emotioneel. Dat is waar wij het voor doen; zit een client beter in zijn/haar vel dan heeft hij/zij ook de ruimte om op andere vlakken sprongen te maken!

Bedenk vijf woorden die goed bij dit jaar passen:
1. Contact.
2. Kwaliteit.
3. Trots.
4. Samenwerking
5. Groei

Ben jij dit jaar veranderd en op welke manier?
We hebben dit jaar veel geïnvesteerd in de kwaliteit van onze behandelingen door het volgen van cursussen en het verdiepen in de meest recente literatuur. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het verbeteren van onze organisatie. We hebben aandacht besteed aan patiëntveiligheid en onze dossiervorming. Natuurlijk hebben we ook weer veel contact onderhouden met onze collega’s van andere disciplines zoals intern begeleiders, leerkrachten, orthopedagogen, peuterspeelzaalleidsters, tandartsen, huisartsen en remedial teachers. Deze contacten en de contacten met onze cliënten dragen ook bij aan onze ontwikkeling en kwaliteit. Wij blijven ons, net zoals we van onze cliënten verwachten, ontwikkelen.

Er zijn flinke stappen genomen en we zetten deze ontwikkeling ook in het nieuwe jaar voort.

Wij hopen dat u ons in het nieuwe jaar weer weet te vinden en samen met ons de uitdaging tot ontwikkeling aan te gaan.

Groeten,

Rensje, Elisabeth en Chantal