Deelname aan de Podcast TOS

Voor de zomervakantie werd ik gevraagd door Marita Teunisse van Digitaal Speciaal om een bijdrage te leveren aan haar Podcast TOS en de digitale wereld. Een hele eer!

Marita en ik “kennen” elkaar al een aantal jaar, omdat we elkaar volgen via social media. We kwamen elkaar telkens online tegen. We besteden beiden namelijk veel aandacht aan taalontwikkelingsstoornissen (TOS). In juli volgde Marita mijn webinar TOS. Ze was enthousiast en wilde graag met mij in gesprek voor haar podcast TOS.

Eind augustus hebben we elkaar online gesproken. Ik vond het heel bijzonder dat we elkaar nog nooit gesproken hadden, maar dat het gelijk vertrouwd voelde!

Wat volgde was een mooi gesprek over TOS en de digitale wereld. De digitale wereld kan leerlingen of ouders met TOS ondersteunen, maar is tegelijkertijd een valkuil. Welke ouder kent nu niet de worsteling met beeldschermtijd. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het kijkgedrag van de kinderen; hoe zorg je ervoor dat ze niet verzanden in youtube filmpjes van bedenkelijke kwaliteit…

In het gesprek geeft Marita dan ook een aantal fijne tips om dit kijkgedrag van kinderen beter te kunnen monitoren en sturen.

Dus ben je geïnteresseerd in TOS en wil je ook nog een aantal praktische tips over de digitale wereld van jouw kind. Luister dan de podcast!

https://www.digitaalspeciaal.nl/podcast-aflevering-4-in-gesprek-met-chantal-mailly/

De Podcast van Marita bestaat inmiddels uit 4 gesprekken. De Podcast is een aanrader om te beluisteren. Marita heeft mooie gesprekken gevoerd met:

Ik ben super trots dat ik aan dit rijtje toegevoegd ben! We delen namelijk allemaal dezelfde missie: meer kennis over TOS en meer begrip voor mensen met de handicap TOS. TOS op de kaart!

Uit de podcast:

Mijn advies aan de luisteraars met een TOS:

Vertel aan anderen wat jouw hulpvraag is.
Je hebt een taalprobleem en zorg dat die leerkracht of begeleider dit weet. Geef hem handvatten, wijs op websites of andere mogelijkheden waar je de nodige informatie kan vinden. Die leerkracht of begeleider is er namelijk voor jou!

Zorg dat je gehoord wordt, want je bent absoluut de moeite waard. Nooit opgeven dus! 
Chantal Mailly