Documentaire taalstoornis

Mijn ding is taal zeg maar echt niet posterDocumentaire taalstoornis: Mijn ding is taal zeg maar echt niet.

Deze documentaire over taalstoornissen geeft een goed beeld over de problemen waar de dertien-jarige Dennis tegenaan loopt. Hij heeft moeite met het formuleren van zijn gedachten en gevoelens. Hij wil net zo zijn als andere jongens van zijn leeftijd en niet dom gevonden worden omdat hij niet alles goed onder woorden kan brengen. Hoe bekijkt Dennis de wereld als je de taal ervan niet machtig bent?

De documentaire taalstoornis: Mijn ding is taal zeg maar echt niet is een aanrader voor iedereen die iemand met een taalstoornis in zijn omgeving heeft. Je krijgt op deze wijze een kijkje in het leven van een kind met een taalstoornis. Het geeft je ook inzicht in het feit dat kinderen met een taalstoornis meer zijn dan de taalstoornis. Zij hebben ook sterke kanten en net als alle andere kinderen dromen over de toekomst.

Met meer inzicht en begrip van hun omgeving kunnen deze kinderen ook tot bloei komen. U kunt hier ook bij helpen!

Door de Documentaire taalstoornis: Mijn ding is taal zeg maar echt niet te bekijken maakt u alvast de eerste stap.

U kunt zelf ook helpen door het kind de tijd te geven om te vertellen wat hij/zij wil zeggen. Soms kan het inbouwen van voldoende rust in de communicatie al een groot deel van de problemen helpen. Probeer de “op-commandosituaties” te vermijden. Bedenk dat het gaat om het overbrengen van de informatie; de inhoud. De vorm is iets minder belangrijk. Wanneer kinderen er echt niet uit komen kunt u helpen door gerichte vragen te stellen (Wie?, Wat?, Waar? Wanneer? Hoe?)

Bekijk de documentaire

Mocht u nog vragen hebben na het kijken van de documentaire? Neem dan contact met ons op!